ADAX er et taskemærke, som er elsket og anerkendt af mange mennesker! I dette indlæg giver vi dig 10 facts om ADAX – både historien, baggrundsviden og design.

  1. ADAX er grundlagt af Eugen Silfen, som kom til Danmark kun 18 år gammel. Han startede ADAX i 1982, fordi han ville skabe bedre tasker, end dem han fandt i butikkerne.
  2. I starten blev taskerne produceret i Polen, og Eugen kæmpede meget med at få taskerne ind i danske forhandlere, fordi disse forhandlere syntes, at taskerne var for dyre.
  3. ADAX betyder kvalitet. Eugen fandt på det ved at lede efter ord på biblioteket. Logoet er tegnet af Eugens ven, og den skal symbolisere frihed, og at man bør følge sine drømme.
  4. Eugen Silfen er stadig en del af designteamet den dag i dag i samarbejde med en nyere designer, som har et godt øje for tidens trends.
  5. Taskernes design er tilpasset det skandinaviske klima. På den måde kan taskerne både bruges til sommer, men også over en stor vinterjakke til vinter.
  6. ADAX arbejder kun med restlæder fra kødproduktionen, ADAX er imod børnearbejde, ADAX respekterer miljømæssige bestemmelser, og ADAX støtter producenterne i forskellige initiativer.
  7. ADAX-tasker er enten lavet af kalvelæder eller lammeskind, som sikrer den allerhøjeste kvalitet.
  8. Læderets stand fortæller altid, om køerne har haft det godt. Derfor går ADAX også meget op i, at køerne har et godt liv.
  9. ADAX er håndlavet for at gøre designet så præcist som muligt.
  10. En ADAX består af omkring 200 dele, og hver eneste lille del er vigtig i processen.