Et støjhegn er en fantastisk udbygning til haven der er generet af lydforurening. I sin grundessens er et støjhegn et lyddæmpende hegn. Det kan være særligt attraktivt at sætte op, hvis man bor ud til en stærkt trafikeret vej eller en jernbane.

I takt med at flere og flere mennesker rykker sammen på lidt plads, stiger larmen omkring os også. Støjhegnet er derfor blevet meget populært de seneste par år. Der er dog et par enkelte ting, enhver husejer bør overveje, før man opsætter et støjhegn.

Hvor skal det stå?

Nabostrid er bedst undgået, og med et støjhegn kaster du dig måske ud i én selv. For i målet på at reducere støjen fra din egen grund, kan du risikere at kaste støjen over mod din nabos grund på grund af lydrefleksioner.

Det betyder ofte en forøgelse på 3 db, hvilket fra din nabo vil opfattes som en fordobling af trafikstøj.

Som menigmand kan det naturligvis være en større opgave at vurdere, hvordan lyden reflekterer, så her bør man finde en fagperson, der kan rådgive dig.

Hvilken skærm

En støjskærm er ikke bare en støjskærm, de bliver nemlig lavet i et tre forskellige udgaver.

  1. Naturskærmen – Naturskærmen er en æstetisk måde at lukke støjen ude på. Den er typisk lavet af levende pil der enten skifter farve med årstiden, eller afbarket pil.
  2. Klassisk skærm – Den klassiske skærm har et mere urbant udtryk med an facade af træbrædder. Her kan man til gengæld for facaden i et utal af træsorter.
  3. Klimaskærm – Klimaskærmen kommer med to funktioner. Udover at lede støjen væk fra huset, leder den også store mængder regnvand væk. Regnen bliver ført ned under skærmen, hvorfra det fordamper op gennem hegnet og ud i en vold, hvis nødvendigt.