Vælg en side

Hvis du har klikket dig ind på bloggen her, har du nok også mødt af en udfordring som mange skal igennem, men de færreste holder af: du skal have briller. Synet er en flygtig størrelse, og derfor svigter det os ofte.

 

Det med at skulle have briller er heldigvis ikke jordens undergang, og nogle mennesker klæder det bedre med briller, end da de ikke havde – måske er du en af dem?

 

Når man skal have sine første briller, melder spørgsmålene sig hurtigt på stribe, skal jeg havde runde briller, firkantede briller, store briller eller små briller?

 

Vælg efter dit ansigt

Når man vælger formen på sit første par briller, vil man instinktivt gå efter dem, man selv synes er fede. Det kan være, at man er vild med markerede stel, eller elsker en klassisk aviator-brille. Selvfølgelig skal man vælge briller, man selv synes er pæne at kigge på, men lige så vigtigt, er det også at se, hvad der faktisk passer en.

 

Vi mennesker har ikke alle den samme ansigtsform, og derfor passer nogle briller bedre på visse mennesker, end de gør på andre. Kig derfor grundigt på dit eget ansigt for at vurdere formen. Hvis du har et meget rundt ansigt, bør dine briller heller ikke være alt for runde.

 

Hvordan føles de?

Æstetik er en ting, men de briller skal jo også sidde der i mange timer, hvor du ikke selv nyder synet af dit nye jeg foran spejlet. Når du er hos optikeren, bør du derfor mærke efter, på det par du har valgt. Prøv at lukke øjnene og føl efter. Kan du gå med dem her hele tiden? Hvis de sidder dårligt, bør du tilsidesætte din egen forfængelighed, da du med garanti vil blive træt af en dårlig pasform.