Det kan være svært at tro, men den første e-cigaret blev faktisk opfundet hel tilbage i 1963 af den amerikanske mand Herbert A. Gilbert. Det er dog først indenfor de seneste år, at e-cigaretten er trådt frem på det danske marked, og i dag er de en lige så normal del af gadebilledet som en helt almindelig cigaret.

I starten var de fleste unge mennesker helt vilde med konceptet, fordi det var lettilgængeligt og samtidig kunne de fås med et væld af smagsnuancer. Det har fået mange unge mennesker til at ty til e-cigaretten frem for den almindelige cigaret – også fordi der er så mange retningslinjer for, hvor og hvornår du må ryge cigaretter.

En e-cigaret må du i princippet ryge indendørs de fleste steder, medmindre der er sat nogle konkrete retningslinjer for andet. På den måde vil det heller ikke skabe lige så meget røre, hvis du damper i din lejlighed eller blot på dit værelse – simpelthen fordi det ikke lugter og sætter sig i væggene på samme måde som cigaretter gør.

Dog er det fortsat vigtigt at understrege, at der er en aldersgrænse på 18 år, når du skal købe e-cigaretter, ligesom der er med almindelige cigaretter. Så selvom din e-cigaret kan smage af cola og slik, så er det ikke noget, som børn bør indtage.

Dog er der ingen tvivl om, at dette var humlen, da e-cigaretten pludselig stormede frem på det danske marked. De mange smagsmuligheder samt den manglende viden om skadeligheden satte mange mennesker i gang med at dampe. Skal du også i gang? Så kan du finde din e-cigaret her.