Langt de fleste ved, hvad bomuld er for noget. Rigtig mange ved også, hvad økologi indebærer. Men det er ikke alle, der ved, hvad økologisk bomuld egentligt er for noget. En del er i dag begyndt at købe økologisk tøj til både dem selv og deres børn. Og hvorfor er det så en god idé? Det kan du læse mere om her.

Hvad er økologisk bomuld?

Økologisk bomuld er bomuld, der bliver dyrket på en økologisk måde. Det vil sige, at bomulden bliver produceret uden brug af kunstgødning og sprøjtegifte. Samtidigt dyrkes bomulden uden brug af skadelige pesticider. Bomulden skal ydermere være dyrket af ubehandlede frø, som ikke er genmodificerede.

Hvorfor købe økologisk tøj?

Der er flere gode grunde til, hvorfor det er en fordel at købe økologisk tøj til dig selv eller dine børn. Ved køb af økologisk tøj er du med til at skåne miljøet. Det er altså en fordel for klimaet og miljøet at købe denne type tøj.

Derudover er økologisk bomuld forsynet med lange, bløde og stærke fibre. Når det kommer til den konventionelle bomuld, er der typisk tale om kortere fibre, som ender med at give en lavere kvalitet. 

Endnu en fordel ved økologisk bomuld er, at den som regel er blødere end den konventionelle bomuld. Det er ligeledes værd at have in mente.

Hvor kan jeg købe økologisk tøj?

Hvis du gerne vil købe økologisk tøj, finder du det en del forskellige steder. Du kan blandt andet tage et kig online. Leder du efter økologisk tøj i en høj kvalitet, bør du købe tøj fra mærket Serendipity.