Vintagetøj er noget af det, flest kvinder kan blive enige om, er rigtig skønt. Et godt vintagefund, kan give en ren lykkefølelse hos kvinder. De har nemlig i deres fund fået noget, der er unikt for nutiden.

Hvad er vintage egentlig?

Mange er ikke helt sikre på, hvad vintage egentlig dækker over. Oprindeligt stammer begrebet fra vinverden, hvor årgangsvine på engelsk betegnes som vintage. Ordet er så med tiden blevet optaget af andre ting, for eksempel møbler, tøj, accessoires, bøger og mange andre ting, der er af ældre karakter.

 

Hvad er forskellen på vintage og genbrug?

Man kan ikke sige, at der er et klar skel mellem hvad vintage og genbrug er. Vintage er nemlig genbrug, og meget genbrug er vintage.

 

Ja, det lyder lidt kringlet, men faktisk betyder det bare, at genbrug af højere værdi, for eksempel en vintage Louis Vuitton taske, er vintage. En sweater fra H&M kan ikke siges, at være vintage – den er genbrug.

 

Hvad kan fede vintagefund?

Vintageitems har den fede funktion, at de kan stige i værdi med tiden. Hvis du har en god næse inden for vintage verden af for eksempel tøj, møbler, keramik eller noget helt fjerde, er der faktisk penge at tjene for dig.

 

Du kan investere i vintage, og sælge det, når du har lyst – sommetider med en god fortjeneste, da noget vintage stiger i værdi i takt med, at det bliver ældre og mere unikt.

Det kræver, at du ved hvad du laver, og det triste ved dette er, at du som regel ikke kan bruge de ting, du investerer i, hvis de skal stige i værdi. Det gælder nok mest tøj, tasker og sko der nemt bliver slidt. Du kan selvfølgelig godt hænge et vintage maleri op og nyde det, indtil du vil sælge.