Der kan være mange grunde til, at du overvejer at købe en bolig i udlandet. Måske har du fundet det ultimative feriested, og du vil have et permanent sted, du kan bo, når du er på ferie. Eller måske finder du idéen tiltalende om at flytte permanent til udlandet og finde en bolig i Spanien.

Uanset hvad vil det være en anden oplevelse at købe ejendom i udlandet end at købe en ejendom i Danmark. Inden du bliver forelsket i den perfekte spanske bolig, er der her 3 ting, du altid bør overveje.

  1. Leveomkostningerne

At flytte til udlandet kan gavne din økonomi, hvis du vælger et område med lave leveomkostninger. På den anden side kan det ende med at blive dyrere for dig, hvis du vælger et sted, hvor nødvendigheder som mad, transport og lægehjælp er meget dyrere. Det bør du som noget af det første starte med at undersøge.

  1. Finansiering

Et af de vanskeligste aspekter ved at købe et hjem i udlandet er at finde finansieringen. Derfor skal du nøje overveje, hvordan du har tænkt dig at finansiere din nye bolig. Er det ved hjælp fra lån i en udenlandsk bank? Har du mulighed for at låne penge til boligen fra din bank her i Danmark? Eller har du mulighed for at betale kontant?

  1. Din skattepligt

Inden du flytter til et andet land, er det bedst at kende til eventuelle skatteregler. Du skal vide, om du bliver opkrævet skat, når du køber en bolig og igen, når du sælger den. Desuden er det værd at finde ud af, om der er løbende skattebetalinger.