Vi lever i en tid hvor klima og miljø er en altoverskyggende dagsorden. En dagsorden der kan tvinge statsledere til store internationale møder, og en dagsorden der kan afgøre valg. Derfor prøver den enkelte forbruger også at træffe så mange bæredygtige og klimavenlige valg i hverdagen, som de overhovedet kan.

Det kan i høj grad også være grunden til, at vi ser en stigning i, noget der for mange virker som noget af et halvfjerdserfænomen: sæbebaren.

Og vi ser den ikke bare som håndsæbe, men også i badet, hvor den har fået følge af kropssæbe og shampoo. Begge i en lækker bar.

Hvorfor en bar?

Det er ikke bare et løstsiddende postulat, at sæbebaren er bedre for kloden, end dens flydende fætter.

For det første sparer man en masse plastik i emballage, da baren jo ikke kommer i en plastikflaske, men i fast form bundet ind i papir. Derudover bliver man fri for en masse kemi, som de færreste nok, er bekendt med.

Flydende sæbe indeholder nemlig et hav af konserveringsmidler, silikonestoffer, parabener og fyldstoffer. Alt det undgår man med fast sæbe.

Slutteligt anslås det, at man opnår en co2 besparelse på hele 400%. Ganske vist er co2 aftrykket ikke kæmpestort, når man køber en flaske shampoo, men mange bække små.

En anden oplevelse

Når man skifter til shampoo i fast form, vil mange opleve en anden badeoplevelse. En mere drøj fornemmelse. Det skal ikke afskrække nogen, og kan også nemt undgås med en balsambar.

Skrub balsammen ind efter håret er vasket og lad det sidde nogle minutter, for rigtigt at trænge ind i håret. Når du igen skyller det ud, vil dit hår føles blødt og lækkert. Og som jeg har prøvet at argumentere for tidligere, kan du gøre det med god samvittighed og sindsro.