Mange anser portvin som en dessertvin eller et lille glas, du kan nyde for sig selv, ligesom et glas rød- eller hvidvin. Sandheden er dog, at portvin har så mange flere muligheder, som vil give dig helt nye smagsoplevelser.

Portvin til forretten

Udskift den traditionelle hvidvin med en hvid portvin til forretten. Prøv for eksempel en 10-års hvid portvin, som er lavet på grønne hvidvinsdruer. Den er spækket med en fylde og dybde, som er perfekt til fiskeretter eller et skaldyrsfad. Er der blot tale om en lille aperitif, kan I nyde en Fine White-portvin, som er mere sød og frisk.

Portvin til hovedretten

Selvom rødvin ofte associeres med noget sødt, så prøv at server den til  hovedretten også. Vælg en Ruby-portvin, som har nogle lækre bærnoter, der minder om rødvin – dog mere kraftig. Servér den til kraftige kødretter, hvor den komplementerer perfekt.

Portvin til desserten

Selvom du måske har fået mod på at servere portvin til nogle flere madretter, så må vi selvfølgelig ikke glemme desserten. Server en Tawny-portvin med noter af tørrede frugter, nødder og karamel, som passer til stort set alle desserter. Tawny-portvin har et højt sukkerindhold, som gør den oplagt til desserterne.

Portvin til kiks og ostebord

En dessert, som næsten ikke kan nævnes uden vin til, er et kiks og ostebord. Der er ikke den store forskel på, hvad du kan vælge, sammenlignet med andre desserter, men du kan med fordel gå efter en yngre Tawny-portvin eller en LBV, som også er godt supplement til smagene.