Der er meget fokus på bæredygtighed i Danmark. Ved at vælge at købe bæredygtige produkter får du en lang række af fordele. Disse fordele er til gavn for både dig og alle andre. Det kan derfor godt betale sig at sætte sig ind i, hvilke bæredygtige produkter der rent faktisk findes.

Spar penge ved at købe bæredygtigt

Der er ikke nogen former for juridiske krav til, at du skal investere i bæredygtige produkter. Det er helt og holdent dit valg. Men mange bæredygtige produkter, du kan købe i dag, kan spare dig for penge på lang sigt, hvilket også bør være et incitament i sig selv. Det gør det i hvert fald værd at tænke en ekstra gang over.

Vær med til at passe på miljøet

Der er en masse snak om, at vi alle skal være med til at passe på miljøet. Det er en af de ting, som du kan bidrage med ved så vidt muligt at købe bæredygtige produkter. Du kan blandt andet reducere din personlige indvirkning på miljøet ved at købe menstruationstrusser eller en menstruationskop, der erstatter bind eller tamponer.

I stedet for konstant at anvende og købe bind og tamponer kan du genbruge menstruationstrusser og menstruationskopper. Det sparer dig for penge i længden, mens det på samme tid belaster miljøet mindre i forhold til produktionen af de mange engangsbind og tamponer.

Har du en tendens til at købe kaffe på togstationen eller på tanken, når du skal på arbejde? Så kan du eventuelt købe en to-go kaffekop, som du fylder op hjemmefra. Det sparer dig for penge og hjælper miljøet i form af en mindre produktion af engangskaffekopper.