Et barns klædeskab er ofte et stort rod. Selvom det kan virke som en tidskrævende opgave at organisere det, vil du takke dig selv for det. Her finder du gode råd til at organisere dit barns garderobe.

Tag alt ud af skabet

Du bør starte med at tage alt ud af dit barns skab. Dette vil give dig mulighed for at se præcis, hvad der er i skabet, så du kan sortere det senere. Hvis du finder ting i klædeskabet, der ikke hører til i skabet, så find en ny plads til dem. 

Opdel tøjet i kategorier

Det er nu tid til at opdele de ting, du fjernede fra skabet, i separate bunker med hjælp fra sække eller store spande. Herefter bør du opdele tøjet i følgende kategorier:

    • Gemmes: I denne bunke skal du placere alt det tøj, der skal gemmes. Det kan eksempelvis være tøj fra Name It.
    • For stort: Dette er tøj, der på nuværende tidspunkt er for stort til dit barn. Du vil gerne gemme tøjet, men det behøver måske ikke at være i klædeskabet lige nu.

 

  • Skal opbevares: Denne kategori skal bruges, hvis du har yngre børn i huset, som kan bruge dette tøj senere. Det er altså tøj, som barnet er vokset fra, men som dine andre børn kan få brug for.
  • Giv væk: Her skal du placere tøj, som dit barn ikke længere bruger eller er vokset ud af. Du kan give det til en veninde eller et familiemedlem med et barn. Desuden kan du vælge at donere tøjet til en velgørende organisation.

 

Smides ud: Dette tøj skal smides ud i en skraldespand, fordi det slet ikke er brugbart længere.