Som ny forældre kan man jonglere rundt med den ene og den anden opdragelsesbog. Der er nærmest en hel industri i at sælge guides til den gode forældre. I virkeligheden kan man ikke slå op på et par sider og se, hvordan man bedst gør jobbet, da alle børn jo er forskellige.

Men det betyder ikke, at der ikke er en håndfuld gode råd, man som forældre altid kan sende en generation videre. Man kan altid ty til gode råd, der gælder for alle børn, lige meget, hvordan de så måtte udfolde sig.

Glæden ved kvalitet

Mange forældre kyler alt muligt lige gyldigt ragelse efter deres børn. Det fører ofte til, at børnene får, hvad de peger på. Men som voksen ved du nok selv, at det gode liv ikke findes i mange genstande. Det kan børn lige så godt lære fra en tidlig alder.

Vis derfor med eksemplet, at gaver hører sig til sjældenhederne, men til gengæld er der værdi i dem. Det kan gøres ved at give en rigtigt god trøje fra mærket Wheat. Wheat børnetøj kan fås til alle børn.

Pas på naturen

Man er aldrig for ung til at lære, at naturen er noget vi skal passe på. Tag derfor dine børn med ud i naturen, når muligheden byder sig for at lære dem om det smukke i naturen. Fortæl dine børn om ødelæggelser naturen forårsager, for at lære dem, at vi ikke bestemmer over naturen. Eller vis dem dokumentarfilm, for at vise dem brutaliteten i naturen.

Vær god ved andre

Gode manerer kommer man langt med. Hvis du med eksplet viser dine børn, hvordan man opfører sig overfor andre mennesker, vil den læring sidde så dybt i dem, at de intuitivt falder tilbage på den lærdom senere i livet.