Halvdelen af alle ægteskaber ender i en skilsmisse. Det betyder også, at mange børn har været nødt til at forholde sig til to adresser, som de skal kalde ’hjem’. Det giver en følelse af rodløshed. En rodløshed, der følger mange af os i vores voksne liv, for det at flytte rundt betyder da ikke noget. Det er jo bare en lejlighed.

Men der ER forskel på et sted, man bor og et hjem. Mange vil først kende til forskellen, når de en dag står og føler sig mere hjemme, end de nogensinde har gjort. Pludselig skifter tilværelsen lys, som havde man skiftet pæren over natten.

Men hvad der gør et hjem, kan variere meget fra person til person.

Det materielle hjem

Første gang, vi flytter hjemmefra, kan vores lejlighed typisk indrettes med et IKEA katalog. Det skal være så billigt som muligt, for det skal bare være et sted, hvor vores venner kan komme og hænge ud.

Selvom det kan lyde forfærdeligt overfladisk, kan der være en værdi i at investere penge i møbler, man faktisk er glade for. Det giver en følelse noget værdifuldt, der man bør passe på. Det er pludseligt ikke så fedt, når venner smider skoene op i din nye designersofa.

I længden vil du også mærke det på din krop, hvordan kvalitetsmøbler bedre tager imod dig. Det gør også dit hjem til et sted, hvor du bedre kan lade op.

Det kærlige hjem

For andre opstår begrebet ’hjem’ først, når de deler bolig, med en person de elsker. Her vil de mærke en helt anden ro, der sænker sig over sig, i det de træder igennem dørtærsklen. Det er selvsagt en følelse, man ikke lige så nemt kan skynde på, men har man aldrig følt sig hjemme, kan fremtiden trøste lidt.