Går du med tanker om, hvordan du skal indrette din stue, så kan det virke som et overvældende projekt. Dette er uanset, om du er flyttet i nyt hus, lejlighed eller din nuværende bolig bare trænger til fornyelse.

Når du skal til at indrette din stue, er der mange ting, du skal overveje, såsom hvilke farver der skal males på væggene, hvilke møbler der skal indrettes med – skal der nye til eller kan de gamle bruges? Det første du skal tage stilling til er, hvilken stil der skal indrettes i stuen. Indretningsstilen kommer nemlig til at være den røde tråd gennem hele projektet.


Find de rigtige møbler

Når du skal finde møbler til stuen, er det vigtigt, at du vælger nogle, der passer ind i rummet. Er det en mindre stue eller bolig, kan du overveje, om møblet skal have flere funktioner, såsom at vælge en sovesofa eller at tilpasse en reol, så den også kan fungere som arbejdsplads med skrivebord og lampe. På den måde kan der spares plads.


Placering af møbler

Et generelt problem ved indretning er ofte placering af møbler. Ofte ser man, at der vælges et sofasæt og et par lænestole, som alt sammen står i en klump og ofte også gerne op ad en væg. At arrangere møbler kræver lidt mere planlægning, hvis det skal give det optimale udtryk.

  • Hvor i rummet sidder folk oftest?
  • Kan du skære ned på møblerne, eller har du brug for alle dine nuværende?
  • Hvor er fjernsynet placeret?
  • Hvor ofte bliver møblerne brugt?

Sørg derudover for at holde ”trafikflow” frit. Det vil sige, er der gennemgang i stuen, så sørg for at denne er fri for møbler.