Vandreturen er en dejlig måde at komme ud i naturen på. Det har heller aldrig været nemmere med de mange outdoorbutikker, der popper op med gode tilbud. Derudover bygger danske grundejere også offentligt tilgængelige sheltere overalt i landet.

 

Som med alle andre hobbyer kan startprisen på vandring variere meget. Det hele afhænger af, hvor meget grej du skal have med på turen. Nogle mennesker vil have det hele, varmepuder, jetboil, karabinhager, GPS-ur og meget mere, men en mere spartansk udgave kan også gøre det. I virkeligheden er der kun tre ting, man skal erhverve sig for at komme i gang.

 

Vandrestøvler

Når du vandrer er dine fødder dit vigtigste værktøj. Dine vandrestøvler bør derfor være, det dyreste stykke grej du køber. De skal sidde tæt men behageligt, så du kan holde ud at gå – forhåbentligt – mange kilometer i dem. Derfor anbefales det også, at man prøver støvlerne, inden man køber dem.

 

Jakke

Dernæst skal kroppen holdes varm og tør. Man ved aldrig, hvordan vejret arter sig derude på vandreturen, og blæst og regn er derfor en uundgåelig parentes at sætte om sin tur. Køb en god windbreaker der er regn- og vindtæt. Jakken skal sidde uden på alt dit andet tøj og fungerer som det isolerende skal-lag. En windbreaker kan sagtens erstattes af en god regnjakke. Fordelen ved regnjakken er, at den også kan bruges i dagligdagen. Regnjakke herre kan fås i en stilren og lækker udgave.

 

Rygsæk

Du skal naturligvis have styre på alle dine stumper, og mange bække små, betyder, at de mange stumper typisk vejer en hel del mere end forventet. Derfor er det vigtigt at finde sig en god rygsæk, der giver den helt rigtige støtte omkring hoften, så ryggen ikke bliver træt og ødelagt. En rygsæk bør altid købes efter brugerens højde.