Gennem tiden har mange forskellige modedesignere fængslet modeverdenen med deres flotte, nytænkende og lækre design. Mange kvinder i branchen har endda transformeret den måde, vi opfatter mode på.


Coco Chanel – En stor legende

Coco Chanel etablerede sit brand i 1906, hvor hun var i midten af tyverne. Hun besluttede sig for at åbne en hattebutik i Paris. Opmuntret af sin succes i de efterfølgende år fortsatte Chanel med at designe strik, kostumer, smykker og parfume. Cocos øje for fin æstetik, de futuristiske design og hendes forretningssans har sikret, at Chanel udviklede sig med tiden som et brand, der i dag stadig er i vigør.

Hendes lille sorte kjole findes stadig i enhver kvindes garderobeskab verden over. Derudover er hendes parfume, Chanel No.5, stadig verdensførende med over to millioner kvindelige brugere i 2017. Selv efter hendes død i 1971 betragtes Chanel som en legende blandt modedesignere til dato.


Prada – Kendt af alle

Den nuværende designchef hos Prada er Miuccia Prada. Hun har arvet familievirksomheden og har på trods af sin rigdom bestemt ikke ligget på den lade side.

Miuccia har lanceret Miu Miu (som er hendes kælenavn) med stor succes. Det er en kollektion til kvinder og mænd, der er langt mere overkommelig i pris.


Men hvem er Sofie Schnoor?

Sofie Schnoor er et brand, der blev etableret i 2001 af kvinden med det samme navn. Hun startede sin virksomhed i en alder af 26 år. I starten designede hun kun eksklusive sko og støvler i en høj kvalitet, hvor der var fokus på komforten og et lækkert design. Men nu beskæftiger Sofie Schnoor sig også med at designe tøj og accessories.