Det kan være svært at finde smukke smykker, der passer til vores stil. Og det er en katastrofe, for smykker er virkelig den detalje på vores outfit, der fortæller, hvem vi.

 

Nogle gange må man gøre tingene selv, for at gøre det ordentligt.

 

Det gælder også i tilfældet med smykker. Man behøver ikke at være uddannet guldsmed for at få succes med at lave sine egne smykker. I hvert fald ikke, hvis man ude efter noget mindre end sin vielsesring.

 

I virkeligheden er et smykkeprojekt et meget overskueligt projekt, som alle kan kaste sig over, så længe de har de rigtige remedier. Og så er slutproduktet så meget pænere, end hvis man satte sig til at strikke, så det er bare at komme i gang.

 

Hvad skal jeg bruge?

Der er mange skoler indenfor smykkedesign, men hvis du vil smage på håndværket, kan du starte småt ud, inden du kaster dig ud i store projekter, der kræver råguld og en loddekolbe.

 

Her kan du starte med at lave dig selv et par armbånd. Det kræver, at du køber noget tigertråd som kan holde glasperler i mange farver. Det hele skal kunne lukkes med en øskne og en lås.

 

Armbånd er en god måde at lære, hvordan man sammensætter farver på en flot måde, så det ikke ligner, noget et barn har lavet i børnehaven.

 

Også som gaver

Det er en udbredt misforståelse, at det kun er børn, der må give hjemmelavede gaver. Der ligger nemlig en masse tanke og kærlighed bag hjemmelavede gaver, som vores nærmeste med garanti vil sætte pris på.

 

Det hele handler om, at du gør dig umage i udførslen af gaven. Når du giver den, skal du tænke, at du også selv kunne finde på at bære smykket, ellers er det venstrehåndsarbejde.