Rigtig mange mennesker får diagnoser af lægen, som lyder på, at de har iskiassmerter eller en iskiasnerve i klemme.

Det er ikke rart at have iskiassmerter, hvorfor du bør tage hånd om disse smerter hurtigst muligt, så du kan få det bedre. Det gør ondt og er meget ubehageligt. Du kan dog lindre denne smerte ved hjælp af særlige øvelser og en speciel iskias massage hos en kiropraktor.

Hvad er iskiasnervesmerter egentligt?

Hvis du har iskiassmerter, er det kraftfulde smerter i din ryg og balde. Disse smerter stråler videre ud i din læg og kan bevæge sig ned gennem benet til foden. Når du har iskiassmerter, føles de sædvanligvis som pludselige og skarpe smerter. Det gør så ondt, at det er svært at opretholde en almindelig dagligdag.

At have iskiassmerter er fyldt med problemer og ubehag, når du skal bevæge dig rundt. Derudover gør det ydermere meget ondt, hvis du skal sætte dig ned i en stol eller i en sofa.

Årsager til iskiassmerter

Det er muligt for alle at blive ramt af iskiassmerter. Dog vil personer, der dagligt beskæftiger sig med mange tunge løft, typisk på et eller andet tidspunkt i deres liv blive udsat for iskiassmerter.

Dyrker du ekstremt meget motion, og udsætter du dig selv for en hårdere træning end din krop er helt klar til, har du også en risiko for, at du kan få iskiassmerter. Gravide kvinder er ydermere særligt udsatte, når det gælder iskiassmerter. Det skyldes, at barnet giver en yderligere belastning af den gravides krop.