Vi kender det alle sammen. Nogle gange er motivationen bare ikke at finde nogle vegne, men det værste er dog alligevel, når den bare bliver væk. For hvad gør man så? Måske står du selv i den situation lige nu – ligesom mange andre – og derfor vil vi her forsøge at komme med nogle råd til, hvordan du kan få din motivation igen.

Aftaler er vejen frem!

Måske har du en veninde, der står i samme situation som dig? Eller en god kammerat, som du kan hægte dig lidt på? Uanset hvad, kan det hjælpe på motivationen, når du ved, at en anden person regner med, at du møder op.

Undlad at presse dig selv

Selvom du kunne løbe 8 km, før du mistede motivationen, så betyder det ikke, at du stadig kan det. Start med et overskueligt mål, så du undgår at skuffe dig selv på første løbetur. Hvis du sætter målet til 3 km, og du opdager, at du faktisk godt kan løbe lidt mere, så er det kun en endnu større succesoplevelse.

Sørg for god musik

Der er intet, der fungerer så motiverende som musik! Lav en playliste med dine yndlingshits i højt tempo, og så skal der nok komme gang i dine løbesko.

Tænk over dine favoritløberuter

Kan du bedst lide at løbe på asfalt, i den smukke skov eller tæt på vandet? Tænk over, hvilke løbeture du nyder allermest og skru op for dem!

Meld dig til et løb, som du kan træne op til

En anden god taktik kan også være, at du melder dig til et løb ude i fremtiden – så har du nemlig et konkret mål, som du kan fokusere på.