Når man har en have, som man ønsker at få til at stråle, så er gødning et vigtigt element. Ved at bruge den rigtige slags gødning og ved at have det nødvendige udstyr til vedligehold af haven, bliver det hurtigere og nemmere at holde haven fantastisk attraktiv hele sommeren igennem. Er dit mål at få en flot græsplæne? Så slå græsset, brug den bedste gødning og giv plænen ekstra farve.

Find gødning til dine planter

Der findes forskellige slags gødning, og det er normalt at bruge hestemøg eller allround gødning i haven. Alle former for gødning har deres egne fordele og ulemper, og hvis du leder efter en smutvej til en flot græsplæne, så er flydende gødning en god mulighed. Flydende gødning har den fordel at den sikrer en meget jævn fordeling af næringsstofferne. Denne type gødning bruges af landmænd, og kan sagtens bruge til hjemmets græsplæne. Det er vigtigt at dosere gødningen korrekt, så planterne trives uden at få for meget næring.

Smart udstyr til haven som gør vedligehold nemmere

Når plænen vokser som den skal, kan man gå videre til at finde ekstraudstyr som gør vedligehold af plæne og have nemmere. Når man gøder haven er det også vigtigt at beskytte sine øjne. Gødning kan være basisk og stærk – og derfor lokalirriterende. Beskyttelsesbriller er vigtige når man tager gødning i brug. Hvis du vil være på den sikre side, så køb også øjenskyllespray til hvis du skulle få noget kemisk i øjnene. Vær altid sikker, hvis du vil bruge sprøjtegødning eller flydende gødning, så vær sikker på, at du bruger den korrekte mængde, og at du beskytter dig selv og folk omkring dig.