Uanset om du har en stor eller lille altan, kan du helt sikkert komme til at elske den, hvis du blot indretter den rigtigt. I dette indlæg fortæller vi dig, hvordan du skaber en hyggelig stemning på altanen – både morgen og aften.

Giv den gas med blomster, planter og krydderurter

Der er ikke noget hyggeligere end, når altanen er omkranset af grønt. Det er helt op til dig, om du skal have en lille køkkenhave, en lille regnskov eller et lille blomsterbed. Kniber det med pladsen, kan du benytte altankasser, som ikke tager gulvplads.

Lys, lys og atter lys

Lanterner, lyskæder, solcellelamper, fyrfadslys, lysestager – you name it! Uanset hvad du vælger, gør lys bare en kæmpe forskel for hyggen på altanen – særligt når det er mørkt.

Behagelige møbler

Det vigtigste for, at du overhovedet gider at bruge tid på din altan, er selvfølgelig møblerne. Det kan være svært at vælge møbler til altan, for hvad vægter du egentlig højest? Er det en blød solseng, hvor du kan få årets tan? Eller er det et hyggeligt spiseområde, hvor du kan nyde aftensmaden med venner? Det kan også være, at du ønsker dig en kombination af de to – og mulighederne er heldigvis mange.

Husk tæpper

Når du først har en hyggelig altan, har du næsten ikke lyst til at gå ind igen. Derfor er det vigtigt med en masse tæpper – måske endda en varmelampe – så du kan sidde derude så længe som muligt. Du kan med fordel vælge tæpperne i et pænt design, så de også er flotte at have fremme.