Når du har et smukt foto, en plakat eller lignende, skal du vælge den helt rigtige ramme. Det skal nemlig være en ramme, der forbedrer det, som skal indrammes, og omdanner indholdet til en ægte vægdekoration. Den gode nyhed er, at det er nemt at vælge en billedramme til dine behov.

Flere typer af rammer

Der findes en bred vifte af rammestørrelser og -typer. Der findes eksempelvis rammer 50×70 centimeter og mange flere. Når det kommer til rammetyper, findes der for eksempel: Trærammer, sorte og hvide rammer, metalliske rammer, m.fl.

Billedrammer i træ

Træ giver en varm og klassisk følelse, da det er et naturligt materiale. I og med at der findes trærammer i alt lige fra lyse til mørke farver, har du masser af muligheder for at kontrastere dine billeder.

Billeder med varmere toner, såsom rød, brun og orange, ser bedst ud med mørkere trærammer. Køligere toner i et billede, såsom blå og grøn, er gode sammen med lysere trærammer.

Sort eller hvid billedramme

En sort ramme fremhæver de mørkere toner i et billede og fungerer som en kontrast til de lysere. Derfor er det bedst at bruge et billede med lyse og mørke toner i en sort ramme for at skabe et afbalanceret look.

Hvide rammer genererer en lignende stemning. De har en tendens til at få de mørke nuancer til at skille sig ud, mens de lyse nuancer blander sig med baggrunden.

Metalliske billedrammer

Metalliske billedrammer løfter et billedes farve, hvilket gør det mere levende og iøjnefaldende. På grund af sit klassiske udseende fungerer metalliske billedrammer godt til familieportrætter, landskaber og bryllupsbilleder.