At vælge den rette seng er en kunst i sig selv. Der findes et væld af forskellige varianter og tilføjelser, som du kan købe dig til – samtidig skal du jo være sikker på, at sengen er behagelig og sikrer dig en god nattesøvn. I dette indlæg vil vi gennemgå, hvilke punkter du skal overveje, før du tager valget om en ny seng.

Hvilken sengetype er den rette for dig?

Der findes grundlæggende fire typer senge; boksmadras, elevationsseng, kontinentalseng eller sengeramme. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men de fleste vælger en kontinentalseng, hvor de kan få alt i én. Lyder det som noget for dig? Så kan du finde et udvalg her.

Sengens design

Sengens design er naturligvis også vigtigt for mange! Når sengens udseende passer ind i soveværelset, bidrager det til en optimeret ro i rummet – og det er alfa omega, når du skal have en god nattesøvn.

Længde og bredde

Hvor mange personer skal I sove i sengen? Det er vigtigt med god plads, derfor er det værd at tænke over, om I har børn, der til tider sover i sengen eller lignende.

Vælg den rette madras

Madrassen er i høj grad den, der sikrer, om får en god nattesøvn. Derfor er det vigtigt at undersøge udvalget af madrasser grundigt! Sammenlign de forskellige typer, find ud af, om du har nogle særlige behov – måske en topmadras med memory-sum, som tilpasser sig efter din krop? Eller er du mere til latex, som er allergivenligt og iver en god åndbarhed.