Hvis det er din første stilling som chef eller leder, kan det sagtens være, at du er usikker på, om du skal give dine medarbejdere firmagaver til blandt andet jul.

Nogle mennesker vil fortælle dig, at du ikke behøver at købe gaver til dine medarbejdere (eller at du ikke bør). Dog er der andre, der mener, at medarbejdere altid bør få gaver til specifikke anledninger. Vælger du at købe gaver, finder du her et par tips, der kan hjælpe dig på rette vej.

Sådan finder du den perfekte firmagave

  • Du bør aldrig favorisere: Hvis du finder noget, der er perfekt til en af dine medarbejdere, er det fristende at købe unikke gaver til hver person. Det bør du dog aldrig gøre. Det er for svært at matche hver gave i pengeværdi og omtanke. Er det en gave til et jubilæum, er det værd at lave et budget for gaven.
  • Vælg spiselige gaver: De fleste mennesker kan lide spiselige gaver. Det er et sikkert bud, da alle vil være glade for noget, de kan spise. 
  • Velgørende gaver er også et bud: Et andet bud kan være velgørende gaver. Men det kommer selvfølgelig meget an på arbejdspladsen og dine medarbejdere. Prøv at tænke over, hvad de vil foretrække.
  • Gaver behøver ikke at være en ting: Gode gaver behøver slet ikke at være en ting. Du kan ydermere vælge at forkæle dit team med en dejlig frokost væk fra kontoret eller lignende. Det kan få dine medarbejdere til at føle sig værdsatte.