Personligt synes jeg ikke, at der findes mere velsmagende ting end en håndfuld økologiske nødder. De er både knasende, sprøde og cremede, når man tygget dem igennem. Men ikke nok med det, de er også meget sunde.

 

Nødder indeholder nemlig en masse gode umættede fedtstoffer, som vores krop elsker. Derudover indeholder de protein, fedt, fibre, vitaminer og mineraler. Faktisk er de så gode for os, at Hjerteforeningen anbefaler os at spise 30 gram nødder dagligt, hvad der svarer til en lille håndfuld.

 

Selvom de er gode for os, skal vi ikke bare æde løs. Nødder bonger også ud på kalorieindholdet, hvorfor vi ikke skal spise mere end anbefalingen.

 

Så hvordan får man flere nødder i kroppen i løbet af dagen? Der er flere muligheder.

 

I kosten

Nødder er en perfekt lille smagsgiver, der fungerer i både kolde og varme retter. Fordi vi ikke skal spise mere end en lille håndfuld, er de også nemme at drysse på eksisterende retter.

 

For eksempel kan en håndfuld nødder nemt hældes i den daglige skål havregryn eller yoghurt. Spiser man meget salat, kan man også nemt tilføje nødder hertil.

 

Til sidst er det nemt at skifte pålægget på sit brød ud med nødder. Der findes nemlig et hav af smørbare nøddeprodukter, hvoraf den mest kendte nok er peanut butter.

 

For sig selv

Udover at matche med det meste mad, er nødder den perfekte snack. Den fungerer både som en lille pose i tasken til at klare dagens mest presserende sult, da de mætter helt utroligt meget, men også som en snack fredag aften på sofaen.

 

En klassisk snack er ristede nødder med salt, men efterhånden er nøddeproducenterne begyndt at lege med andre smage som eddike, røg og sour cream & onion. Det er derfor nemt at erstatte sine chips med nødder.