Overbelastning af dine øjne på grund af det blå lys fra diverse skærme er måske ikke noget, du tænker meget over. Men hvis det først er begyndt at påvirke dig, er det svært ikke at bemærke.

At beskytte dine øjne mod computerskærme og smartphones er vigtigere end nogensinde, da vi sidder i mange timer foran disse skærme. Rent faktisk kan du beskytte øjnene på flere forskellige måder. Disse måder kan du læse mere om lige her.

Juster lysstyrken

Skærmens lysstyrke kan påvirke dine øjne på en negativ måde, da det kan være med til at overanstrenge dem. Derfor er det en god idé at huske at justere lysstyrken, så den passer til det, du laver. Det kan du gøre uanset, om du bruger en computer eller en mobiltelefon.

Brug briller med blåt lys filter

Blåt lys er kendt for ikke at være godt for øjnene. Af denne årsag er det alfa og omega, at du beskytter dine øjne mod dette blå lys på den bedst mulige måde. Det kan du eksempelvis gøre med hjælp fra briller med blåt lys filter

Hold en fornuftig afstand

Uanset om du sidder foran en computerskærm eller en telefonskærm er det vigtigt, at du holder en vis afstand. Det kan også være med til at hjælpe dine øjne. Kan du ikke se, kan du overveje at zoome ind.

Få regelmæssige øjenundersøgelser

Regelmæssige øjenundersøgelser hjælper dig med at holde din øjensundhed i skak og sikre, at dine problemer ikke er værre end normal øjenbelastning. Det giver dig også en god mulighed for at tale med en ekspert om dine vaner samt øjensundhed.