Mangler der noget grønt i din stue? Det er bare dejligt at have planter forskellige steder i hjemmet. I stuen er det perfekt at vælge små og store stueplanter, da de hjælper med at skabe en god stemning og atmosfære. Derudover ser det også bare pænt ud at have grønne planter i stuen. Men hvordan vælger du den perfekte stueplante til din stue? For at vælge den helt rigtige plante er der flere ting, som du bør overveje.

Det bør du overveje ved køb af stueplanter


I stedet for blot at købe den første og den bedste stueplante du finder, er der et par faktorer, som du bør have in mente. Du bør nemlig overveje følgende inden køb:

  • Hvor skal stueplanten stå henne?
  • Hvor meget plads er der til en stueplante?
  • Hvordan er lysforholdet i stuen?
  • Hvor meget tid ønsker jeg at bruge på at passe og pleje min nye plante?

Hvis du overvejer ovenstående faktorer, kan det hjælpe dig med at foretage det rette valg. Start med at finde ud af, hvor du gerne vil placere stueplanten henne, og hvor meget plads der er til planten. På den måde kan du bedre få en fornemmelse for, hvor stor en plante du kan købe. 

Desuden er det værd at have lysforholdet in mente samt at være realistisk omkring, hvor god du er til at passe en plante. Der er ingen grund til at købe en plante, som kræver en del pleje, hvis du generelt ikke er god til at passe planter.